Vacature Fietsdocent

Wordt Fietsdocent in de provincie Fryslân

Bij de Fietsschool van de Fietsersbond. Door het geven van fietslessen draag je bij aan veiliger en plezieriger fietsen door kinderen, senioren en nieuwe Nederlanders.

Functieomschrijving

Als Fietsdocent geef je fietsvaardigheidslessen aan verschillende doelgroepen. Dit varieert van leerlingen op de basisschool, brugklassers op het voortgezet onderwijs, senioren tot de beginnende fietser. De lessen vinden plaats op scholen, bij ouderenbonden of in buurthuizen. Naast het lesgeven aan groepen, kun je ook lesgeven aan individuen.
Als fietsdocent ben je onderdeel van een actieve en enthousiaste groep vrijwilligers die provincie breed werken. Je werkt meestal samen met een andere fietsdocent. Vanuit de landelijke Fietsersbond kun je rekenen op ondersteuning vanuit het Fietsschoolteam.

Werkgebied Fryslân

Wat vragen we van je?

Je hebt affiniteit met fietsen, maar hoeft geen doorgewinterde fietser te zijn. Je kunt zelfstandig werken, legt makkelijk contacten en bent communicatief sterk. Je bent representatief en hebt zin om aan de slag te gaan voor de Fietsersbond. Bovendien vind je het leuk om les te geven aan groepen. Samengevat:

● Affiniteit met fietsen en verkeersveiligheid
● Mensen kunnen motiveren en activeren
● Beschikken over goede contactuele eigenschappen
● Beschikken over goede communicatieve vaardigheden
● Enthousiast en creatief kunnen denken en werken
● Planmatig kunnen werken
● Bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken
● Kunnen presenteren voor een groep

Tijd

Het fietslesseizoen loopt van ongeveer eind maart tot eind oktober. We verwachten dat je minimaal 1x per maand beschikbaar bent voor groepsfietslessen die overdag en doordeweeks plaatsvinden. Individuele fietslessen kunnen zowel overdag als ’s avonds en ook in de weekenden worden gegeven.

Wat biedt de Fietsersbond?

De Fietsschool van de Fietsersbond biedt haar fietsdocenten:

● Opleiding tot fietsdocent (2 theoriedagen en 2 praktijkdagen)
● Vrijwilligersvergoeding en reiskostenvergoeding
● Begeleiding vanuit het hoofdkantoor in Utrecht
● 2 x jaar een Scholing dag voor alle fietsdocenten
● Themabijeenkomsten
● Verzekering vanuit de Fietsersbond
● Informatie over het werk en de activiteiten van de Fietsersbond

Interesse?

Meer informatie over deze functie? Neem contact op met Provinciaal Vertegenwoordiger Fietsersbond, Kees Mourits, tel. 06 50499841 of [email protected].

De opleiding tot fietsdocent start op nader aan te geven data. Wanneer je alle onderdelen van de opleiding hebt doorlopen, ben je datum officieel fietsdocent van de Fietsschool.