Vacature Editor Fietsrouteplanner

Editor Fietsrouteplanner

De Fietsersbond Fietsrouteplanner laat de beste en mooiste fietsroutes van Nederland zien, mede dankzij de inzet van honderden vrijwilligers. Juist de lokale kennis van vrijwilligers over wegen en fietspaden is belangrijk om een goede fietsrouteplanner te realiseren.

Functieomschrijving

In een speciaal programma (de editor) – waar je na aanmelding toegang toe krijgt via een website – voer je diverse gegevens in. Denk hierbij aan:

● Het intekenen van ontbrekende wegen en fietspaden in de digitale kaart
● Het toekennen van diverse kenmerken aan die wegen (denk aan type weg, wegdeksoort, al dan niet aanwezige verlichting etc.)
● Het invoeren van diverse POI’s (point of interest)
● Het aanbrengen van verbeteringen n.a.v. meldingen, wegwerkzaamheden e.d.

De Fietsrouteplanner blijft in ontwikkeling. De infrastructuur wordt regelmatig aangepast, en deze aanpassingen moeten ook doorgevoerd worden in de planner. Daarnaast besluiten we soms tot het inventariseren van nieuwe kenmerken of POI’S. Inzet door vrijwilligers voor de planner blijft altijd nodig en van harte welkom.

Om je als vrijwilliger te kunnen inzetten voor de planner is het belangrijk dat je over een computer met minimaal 1 GB aan werkgeheugen en een internetverbinding beschikt.

Werkgebied Gebieden waar je recentelijk op de fiets bent geweest.

Wat vragen we van je? Als vrijwilliger voor de Fietsrouteplanner ben je een

● zelfstandige en enthousiaste computeraar
● met hart voor fietsen
● zonder dat je een doorgewinterde fietser hoeft te zijn.

Tijd

Je kunt zelf bepalen wanneer en hoeveel tijd je besteedt aan het editen. In de startfase gaat veel tijd zitten in het leren werken met de editor. Om dit vlot onder de knie te krijgen, is het handig er dan wekelijks mee bezig te zijn. Hoeveel tijd je er daarna aan kunt besteden, is afhankelijk van hoeveel werk er nog in je omgeving te doen is en wat je eigen agenda toelaat. Het is fijn als je gemiddeld enkele uren per maand kunt besteden aan het editen.

Wat biedt de Fietsersbond

● periode van inwerken*
● begeleiding van de werkzaamheden
● (thema)bijeenkomsten, scholing
● reiskosten/onkostenvergoeding
● vrijwilligers worden op de hoogte gehouden van het werk van de Fietsersbond

*Inwerken gebeurt door:
● het bekijken van de filmpjes over de editor
● het lezen van de digitale handleiding
● het bijwonen van een informatie/instructie avond, indien die gepland staat in je omgeving
● indien gewenst, begeleiding door hulpvrijwilligers (dat zijn ervaren vrijwilligers). Zij kunnen 1 op 1 of in kleine groepjes instructiebijeenkomsten organiseren. De genoemde handleiding en filmpjes vind je hier. Via de editor kun je contact leggen met andere vrijwilligers om samen te werken, afspraken te maken, vragen te stellen of feedback te geven.

De Fietsersbond zorgt voor alle randvoorwaarden zodat jij het werk goed en gemotiveerd uit kunt voeren.

Interesse?
Meer informatie over deze functie? Neem contact op met Provinciaal Vertegenwoordiger Fietsersbond, Kees Mourits, tel. 06 50499841 of via de mail [email protected].

Na aanmelding ontvang je binnen 2 weken een bevestiging. In deze bevestiging vind je nadere informatie, waarna je kunt starten met editen.

De database die ontstaat is en blijft eigendom van de Fietsersbond met als doel een Fietsrouteplanner die gratis door iedereen kan worden gebruikt. De Fietsersbond is een non-profit organisatie en heeft het CBF-keurmerk.