Fietstunnel N358 Surhuizum meest genoemd in Achtkarspelen

Veel plannen voor recreatieve fietspaden

Basisprogramma-GR2018

De voorkant van het verkiezingsprogramma van de Christenunie is veelbelovend. Fietsende kinderen door het bos. Ook het programma van de Christenunie meldt heel wat over de fiets, maar wel een wat algemeen verhaal zonder specifieke lokale speerpunten.

Fietstunnel of -burg over of onder de N358 Uterwei bij Surhuizum

Liefst 3 partijen, het CDA, PvdA en Gemeentebelangen, willen een fietstunnel of -brug op de kruising van de N358 Uterwei met de Rysloane – Bartemerwei. Dat zou toch in het collegeprogramma terecht moeten komen.

Heel symathiek is ook het voornemen van het CDA voor een veilige oversteek op de gevaarlijke kruising Wyldpaed/Rijksstraatweg (N355). Dit kruispunt valt echter in de gemeente T’diel en is daar in geen enkel verkiezingsprogramma genoemd.

Recreatie / toerisme

Veel plattelandsgemeenten willen investeren in fietsrecreatie en -toerisme. Ook in Achtkarspelen. Zo wil het CDA investeren in fiets- en wandelpaden in de Hamster Mieden, GBA wil een toeristisch fietspad van Gerkesklooster naar Drogeham (hege bult) aan de zuidzijde van het Prinses Margrietkanaal met aansluitingen op de diverse aangrenzende dorpen, en de PvdA de aanleg van ontsluiting per fiets en bootje langs de rivier de Lauwers.

Alle beleidsvoornemens fiets in Achtkarspelen zijn te vinden in dit document.

 

Verkiezingslogo

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *