CDA ziet fietsen ook als middel om gratis te sporten

Weinig voor fietsers in Tytsjerksteradiel

FNP wil de CROW richtlijnen toepassen

MTB-trynwalden
In de Trynwalden wordt veel op de MTB gereden met een actieve MTB club en de omloop Trynwalden.

Het fietsen is in T’diel nog geen groot thema in de verkiezingen. Verder dan algemene bewoordingen komt geen enkele partij. Nergens wordt een specifieke locatie, situatie of kwestie genoemd. De PvdA heeft dit jaar niet gekozen voor een geschreven programma maar voor een aantal filmpjes. Helaas wordt er niet 1 x gesproken over de fiets of over verkeersveiligheid.

Verkeersveiligheid onderbelicht

Dat de fietsverkeersveiligheid in T’diel wel wat hoger op de agenda mag staan bleek uit ons rapport 0 fietsverkeersdoden op provinciale wegen in Fryslan van de 100 gevaarlijke fietsoversteken over provinciale wegen. 3 kruispunten in de top 10 zijn locaties in T’diel.  Wel wordt goed onderhoud van de infrastructuur door meerdere partijen genoemd (VVD, Christenunie en FNP). De CU wil hiervoor zelfs een fietsplan opstellen.

Bewegen

Fietsen wordt steeds meer gezien als middel voor een gezonde levenstijl. Het CDA heeft het in dit kader over buitenfitness, bewegingstuinen en aantrekkelijke fietspaden. CU heeft het over lopend en fietsend erop uit trekken. Meer over de fiets in de verkiezingsprogramma’s in dit document.

 

 

Wyldpaed West
De oversteek bij de N355 Wyldpaed West, de gevaarlijkste fietsoversteek van Fryslan. Niet genoemd in de verkiezingsprogramma’s
Verkiezingslogo

Categorieën

2 reacties op “Weinig voor fietsers in Tytsjerksteradiel

  1. We zijn op de goede weg in Tietsjerksteradeel met de medewerking van Dineke Wagenaar van de VVD gaan we 6 fietsonvriendelijke en gevaarlijke situaties aanpakken.

    De situatie van voor het gemeentehuis waar de fietsers vanaf het fietspad direct op en tussen het autoverkeer eindigt is nu aanzienlijk veiliger door een invoegstrook van witte onderbroken belijning.

    2 grote betonblokken midden op de fietspaden van het Tsjibbe Geartsplein zijn verwijderd en door een simpel rood/witte paaltje terug te geplaatsen weer een stuk veiliger geworden.

    Nu nog 3 fietsonvriendelijke en gevaarlijke situaties te gaan : de grote winkelhiem Burgum steen verplaatsen voor een betere doorgang van de fietsers, verbreding en verbetering van het Stukewei fietspad naar de onderdoorgang Fonejachtbrug en verwijdering van het wildrooster en smalle doorgang bij Spokepaad richting pont Schalkediep afmeerplaats Garijp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *