Wordt jouw gemeente straks Fietsstad 2018?

Graag horen wij jouw mening!

campagnebeeld_homepage

De Fietsersbond organiseert ‘Fietsstad2018’; een landelijke verkiezing, waarbij fietsers gevraagd worden naar hun ervaring met het fietsen in hun eigen stad, dorp en regio. Daarvoor kunt u vanaf 1 maart 2017 tot en met 31 mei 2017 een eenvoudige online enquête invullen op www.fietsstad2018.nl.

Alle gemeenten in Nederland en dus ook de gemeenten in Friesland en hun dorpen tellen mee. Ook de kleinere gemeenten!
Met het invullen van de enquête draag je niet alleen bij aan een beter fietsklimaat in je eigen gemeente, maar maak je ook nog eens kans om een elektrische fiets te winnen.

Wat wil de Fietsersbond weten? We willen weten hoe mensen het fietsen in hun gemeente vinden. Is het fijn fietsen of niet? Kun je je fiets goed parkeren? Hoe zit het met fietsdiefstal? Heb je lekker glad asfalt of moet je hobbelen over de tegels?
Wij willen de stem van de fietser horen, wij willen weten hoe jij het fietsen in je gemeente ervaart.

In de meeste gemeenten kun je goed fietsen. Maar er valt ook in fietsend Friesland nog veel te verbeteren.
Te denken aan de stallingsmogelijkheden, fietssnelroutes, voorrang op rotondes voor fietsers, goede kantbelijning, het weghalen van hinderlijke paaltjes op de fietspaden, betere aansluiting fietsroutes op het Openbaar Vervoer en nog veel meer.
De fietser weet natuurlijk het beste wat er goed gaat en wat niet.

Het uiteindelijk doel is het bereiken van fietsveiligheid en fietsvriendelijkheid in gemeenten, hun dorpen en in hun regio. We willen de verborgen parels vinden; gemeenten die het heel goed doen voor fietsers, die gemeenten willen we in het zonnetje zetten. Ook gemeenten waar het nog beter kan, willen we aandacht geven en met hen werken aan verbetering.

Eind dit jaar is de winnaar van de Fietsstadverkiezing bekend en daar zal landelijke en provinciaal bekendheid aan worden gegeven. Volgend jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De uitkomsten van de enquêtes komen precies op tijd voor de lokale verkiezingsprogramma’s en de collegeonderhandelingen. We kunnen dan de stem van de fietsers laten horen en de lokale afdelingen van de Fietsersbond en hun vrijwilligers kunnen met de uitkomsten aan de slag in hun gemeente. De verkiezing Fietsstad van het jaar zal worden herhaald. Zo kunnen we zien of gemeenten vooruitgang boeken.

Ga nu naar www.fietsstad2018.nl en vul de enquête in. Het invullen van de enquête is in een paar minuten klaar! Wil je nog op een andere manier een bijdrage leveren aan een fietsveilige en fietsvriendelijke leefomgeving? Neem contact met ons op voor meer informatie en meld je aan als vrijwilliger via www.fryslan.fietsersbond.nl of via de e-mail [email protected].

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.