Meetbaar positief effect op resultaat verkeersexamen

Voorbereidingslessen op het praktisch verkeersexamen zijn gestart

Dit jaar worden 100 scholen bezocht voor een les

WhatsApp-Image-2019-03-15-at-20.23.44

Dankzij een subsidie van het ROF (regionaal overleg verkeersveiligheid Fryslân) kunnen we dit jaar 100 lessen geven als voorbereiding op het praktisch verkeersexamen. De lessen hebben een meetbaar positief effect op de resultaten op het verkeersexamen. Dit was voor het ROF aanleiding om de fietsschool te vragen om ihkv het schoolfietsplan niet 40 maar 100 scholen te bezoeken.

In de voorbereidingsles is er aandacht voor de verkeersregels en vooral waar je in het verkeer op moet letten en hoe je je moet gedragen. Zoals bijv. tijdig je hand uitsteken, oog contact maken, ruimte nemen, niet te dicht langs de stoeprand fietsen etc. Daarnaast wordt uitgelegd waar een veilige fiets aan moet voldoen, en keuren de kinderen buiten elkaars fiets. Uiteraard wordt ook de route van het praktisch verkeersexamen geoefend.

Gelukkig hebben we dit jaar de beschikking over een aantal freelancers en vrijwilligers die zich hiervoor in het voorjaar bijna volledig voor inzetten. Dit jaar zijn we actief in de gemeenten Leeuwarden, Heerenveen, SudWest Fryslân, Harlingen, Tytsjerksteradeel, de Waadhoeke,  Weststellingwerf, Ooststellingwerf, NoardEast Fryslân en de Fryske Marren. Scholen kunnen hun belangstelling voor een voorbereidingsles kenbaar maken via de fietsdocenten of via fryslan@fietsersbond.nl.

Hieronder onze fietsdocenten:

 

Logo Schoolfietsplan
20190314_124250
Elkaars fietsen keuren in de regen met Henk.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *