Indruk dat er langzaam meer fietsers met licht op rijden

Verlichtingsacties samen met ANWB, VVN en politie

Acties bij sportclubs, VO scholen en op straat

image
verlichtingHV2
Wethouder Jaap van Veen monteert de eerste fietsverlichting in Heerenveen.
verlichtingHV1

Meer dan andere jaren hebben we samen met partners op het gebied van fietsverkeersveiligheid gezamenlijk acties gehouden voor een betere fietsverlichting. Met de acties op straat waren vaak ook lokale vrijwilligers van de ANWB en VVN betrokken.

Samen met de politie zijn acties gehouden in Harlingen, Franeker, Heerenveen en Sneek. De politie hield fietsers zonder licht aan en bood ze de mogelijkheid om ter plekke bij de stand van de Fietsersbond licht te laten monteren tegen kostprijs.

De eerste fietsers werden geholpen door wethouder Jaap van Veen.

“Ik heb zelf twee dochters. Ik moet er niet aan denken dat zij betrokken raken bij een verkeersongeluk doordat ze zonder verlichting fietsen. Ik wil iedereen op het hart drukken om goed werkende verlichting op de fiets te hebben. Ik hoop dat we met deze actie zorgen voor een stukje bewustwording”, aldus wethouder Jaap van Veen. Zet jij je licht ook aan?

 

HV3

Guerilla acties voortgezet onderwijs

Daarnaast hebben we op 10 VO scholen in Fryslan guerrilla acties gehouden. In de donkerste weken van het jaar, worden scholieren gecontroleerd op werkend licht. Is dat niet het geval, gaan we met hen in gesprek en geven we ze de mogelijkheid om zelf een lampje te monteren.

Bij sportclubs

Ook dit jaar hebben we onze fietsverlichtingscampagne ook weer gericht op de sportclubs. Gelukkig wordt er ook ‘s avonds en in het donker veel gefietst naar de club. Juist sportclubs, omdat sportcomplexen nogal eens aan de rand van de plaats gelegen zijn, waar de openbare verlichting vaak beperkt is.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *