Urgenda fietst door Friesland

Fiets met ons mee

Op 8, 9 en 10 oktober is Urgenda te gast in Friesland. U kunt de hele fietstocht meerijden of twee dagen, een dag of een dagdeel. En iedereen is heel welkom!

Urgenda fietstocht
Fossielvrij fietsen

Op weg naar de Dag van de Duurzaamheid fietst Urgenda dit keer door Friesland, langs allerlei koplopers. Vele koplopers zijn ook ‘freonen’ (vrienden) die werken aan een fossielvrij Friesland. In 2018 is Friesland Culturele Hoofdstad van Europa. In de eerste twee weken van juli reizen dan zoveel mogelijk mensen zonder een druppel benzine (www.Elfwegentocht.nl). Fietsen hoort daarbij! Deze fietstocht wordt ook beschikbaar gesteld aan iedereen die in 2018 meer door Friesland wil fietsen, langs bijzondere initiatieven.

Bijzondere initiatieven

Tijdens tal van stops onderweg, bij Friese freonen en bij andere Friese koplopers, gaan we zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Van de Elfwegentocht tot duurzame studentenacties. Van energieneutrale huizen tot duurzame songs. Van Leeuwarden tot aan Wolvega. Ondernemers, gemeenten, bewoners: ze komen allemaal aan bod!

Praktisch

Elke dag begint en eindigt bij een station zodat iedereen makkelijk kan aanhaken. Per dag fietsen we zo’n 40 kilometer. Kijk voor de meest recente update van het programma op urgenda.nl/fietstocht. Wilt u een of meer dagen meefietsen of heeft u vragen, ideeën of tips? Stuur een mailtje aan [email protected]

 

pdf ⋅ 1 MB

Flyer-Urgenda-fietst-door-friesland-5.0

Fietstocht door Friesland

Download

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.