Slim fietsslot vergrendelt de smartphone !

kpn-ontwikkelt-slim-fietsslot-smartphone-vergrendelt

Telecomprovider KPN werkt samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) aan een slim fietsslot dat in contact staat met een smartphone. Als de fiets van het slot is, wordt netwerkverbinding van de telefoon verbroken.
In de zomer wordt het slot door een kleine groep fietsers getest, stelt KPN woensdag. Later zal hij voor iedereen te koop zijn. De gadget wordt met name gericht op kinderen, die volgens VVN het meeste risico lopen op de fiets.

Het slot krijgt geen fysieke sleutel, maar wordt geopend met een app. Als het slot open is, wordt telefoon- en dataverkeer door KPN geblokkeerd. Het noodnummer 112 zal nog wel bereikbaar zijn. De app verschijnt in eerste instantie alleen voor Android-telefoons.

Volgens KPN gaat het slot uiteindelijk “rond de 100 euro” kosten. Veilig Verkeer Nederland ziet het als een goede oplossing: “Het gebruik van de smartphone op de fiets zorgt voor een forse toename van het aantal verkeersslachtoffers, met name onder de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: jonge kinderen en tieners. Verbieden alleen helpt niet, het bieden van een goede oplossing wel”, zegt directeur Felix Cohen.

Slimme fietssloten die kunnen worden ontgrendeld met een app zijn al enkele jaren op de markt. Het automatisch blokkeren van smartphones is echter een primeur.

Gepubliceerd: Nu.nl 21 juni 2017

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.