Recreatieve fietsers geven Fryslân een dikke voldoende!

ANWB onderzoek recreatief fietsenDe ANWB heeft deze zomer, in samenwerking met de Fietsersbond, de Nederlandse Toerfietsunie en de Stichting Landelijk Fietsplatform, een onderzoek gehouden onder in totaal 11.228 recreatieve fietsers. In november zijn de resultaten bekend gemaakt.

Het belangrijkste resultaat uit het onderzoek is, dat het recreatief fietsen in de provincie Friesland met een waardering van een 8.0 hoog scoort.

Naast tevredenheid over de veelal mooie omgeving waar gefietst kan worden, zijn er wensen en verbeterpunten.
Op het gebied van fietsveiligheid stoort men zich op de fietsroutes aan onder meer gevaarlijke oversteekpunten, onduidelijke rotondes en onoverzichtelijke punten. Ook stoort de drukte op de fietspaden, asociaal gedrag van medeweggebruikers, de snelheidsverschillen op het fietspad en hinder van landbouwverkeer.
Het comfort van de fietspaden kan worden verbeterd. Daarbij zijn hobbels/boomwortels en gaten/kuilen in de weg, de grootste ergernissen. Ook zien de recreatieve fietsers graag meer rustplekken met bankjes verschijnen.
De opmars van de elektrische fiets is niet meer te stuiten. Recreatieve fietstochten in Friesland worden voor meer dan 35 procent met een elektrische fiets gemaakt.
De e-biker hecht belang aan beter bermonderhoud langs de fietspaden, een betere bewegwijzering (met name het ontbreken van bordjes en aanduidingen van fietsknooppunten) en het oplossen van het gebrek aan oplaadpunten bij horecagelegenheden. Ook het gedrag van medeweggebruikers is een belangrijk aandachtspunt.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.