Fietsvisie2040 wordt overhandigd aan wethouder Douwstra

Populair rondje Wyns verdient upgrading

Kwaliteit belangrijkste recreatieve route ver onder de maat

Schermafbeelding 2019-07-18 om 22.49.36
Rondje Wyns

Het wellicht meest populaire recreatieve fietsrondje in Fryslân is vanuit Leeuwarden het rondje Wyns. Aan beide kanten van de Dokkumer Ee loopt er een recreatief fietspad. Er kan worden gekozen voor het pontje bij Wyns of iets verder doorrijden naar de brug in Birdaard. Samen met wethouder Douwstra is het belang van het investeren in deze en andere recreatieve fietsroutes benadrukt.

De kwaliteit van deze route is erbarmelijk. Het fietspad is veelal niet breder dan 1 meter en veelal zeer hobbelig met gaten en kuilen. Ook een aantal bruggen zijn toe aan vernieuwing. De route door de weilanden is een betonpad, wat waarschijnlijk de laatste 40 jaar niet meer is onderhouden. Juist deze route wordt ook vaak gebruikt door de seniore fietsers en inwoners van Leeuwarden, met name in de weekenden.

brugWynserBinnepaad
Veerooster vervangen door een aantal nette planken.

Veeroosters

Zo zijn er in het Wynser Binnenpaad nog wel een paar oude bruggetjes met aan beide kanten veerooster. Door achterstallig onderhoud zijn dit in de loop der jaren vaak vervelende overgangen geworden voor fietsers door verzakking van het omliggende land. Daarnaast zijn ze gevaarlijk als ze nat zijn agv dauw of regen. Op bovenstaand veerooster werd veel gevallen tijdens de winterfiets11 stedentocht. Gelukkig voor de gemeente na ons aandringen aanleiding geweest om het veerooster ook maar meteen te vervangen.

IMG_4438
Marianne Borgman overhandigt Fietsvisie2040 aan wethouder Douwstra

Fietsvisie2040 overhandigt aan wethouder Douwstra

Marianne Borgman van de afdeling Leeuwarden heeft bij de Oerset, het pontje in Wyns, de gelegenheid gebruikt om de nieuwe fietsvisie van de Fietserbond te overhandigen.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.