Leeuwarden doe wat aan gevaarlijke kruising Noorderbrug!

Studenten maken film van gevaarlijke kruising

Film van studenten van NHL Stenden over de kruising Noorderbrug Bron: www.youtube.com

Hoog op de prioriteitenlijst staat een aanpassing van de oversteek bij de Noorderbrug van en naar de Dokkumer Trekweg. Een veel gebruikte hoofdfietsroutes door studenten, bewoners en recreatieve fietsers. Studenten van NHL Stenden ervaren dit elke dag en hebben er een filmpje over gemaakt.

Het punt is al besproken met de gemeente en wethouder Douwstra. Vooralsnog is er nog geen zicht op een oplossing of aanpassing van de situatie. Het is hier een 50 km weg zonder een snelheidsremmende maatregel.

Categorieën

2 responses to “Leeuwarden doe wat aan gevaarlijke kruising Noorderbrug!

  1. Ik wist niet dat daar dagelijks zo veel mensen oversteken, maar na het zien van dit filmpje moet ik toegeven dat de situatie beroerd is. Dat geldt überhaupt voor de gang van zaken rond fietsen in Leeuwarden in het algemeen. Ooit werd er in de lokale politiek geroepen dat Leeuwarden z’n best moet doen om beste fietsstad van Nederland te worden maar daarvoor moet nog heel veel gebeuren. Er dient dan in ieder geval een auto ontmoedigingsbeleid gevoerd te worden. Fietsers dienen, zeker als recht doorgaand verkeer, overal voorrang te krijgen en auto’s mogen wachten. Om die wachtende en stinkende auto’s te mijden moeten er grote parkeer plaatsen aan de rand van de stad komen (hubs). En mensen moeten veel meer met bussen naar het centrum en werk heen en weer getransporteerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.