Afstanden van 12, 25, 37 en 50 km naar keuze

Eerste Koningsspelen 11scholenfietstocht in Leeuwarden groot succes

14 scholen en bijna 1000 kinderen fietsten mee

Fietsersbond afdeling Fryslân organiseerde vrijdag 21 april in Leeuwarden de grootste schoolfietstocht van Nederland: de Koningsspelen 11scholenfietstocht.

Veertien scholen met in totaal bijna duizend deelnemers verzamelden zo veel mogelijk stempels bij de andere deelnemende scholen.

De Koningsspelen 11scholentocht is onderdeel van het schoolfietsplan Leeuwarden. Met dit schoolfietsplan willen we het fietsen onder schoolkinderen op een leuke manier stimuleren en daarmee ook hun fietsvaardigheid verbeteren. De volledige route liep vanaf het Leeuwarder Bos als meest noordelijke punt tot aan het ‘It Tredde Ste’ in Irnsum als meest zuidelijke punt. Deelnemers konden kiezen uit een afstand van 12,5, 25, 37,5 en voor de grootste fietsbikkels 50 kilometer.

Voor de fietsers was er een route- en stempelkaart. Elke school zorgde voor een stempelpost en koek en zopie tent. Terug op school ontvingen de deelnemers het Koningsspelen 11scholenfietstocht kruisje.

Fietsersbond afdeling Fryslân ontving vele positieve reacties van scholen, ouders en kinderen. Volgend jaar weer werd ons vaak gevraagd.

Categorieën

1 response to “Eerste Koningsspelen 11scholenfietstocht in Leeuwarden groot succes

  1. Beste mensen,
    Een beetje laat, maar daarom niet minder gemeend. Een geweldige organisatie op 12 april j.l. We hebben er met de kinderen volop van genoten. De wegbewijzering, de verkeersregelaars, de vrijwilligers die bij de scholen stonden, het was allemaal perfect geregeld en daarvoor willen we jullie een groot compliment geven!
    Namens alle leerkrachten van onze school,
    Harry Kuiper
    Groepsleerkracht OBS De Vosseburcht, Leeuwarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.