Iedereenfietst kan vraag naar fietsen niet aan. Doneer ook een fiets.

Fiets wordt eventueel thuis opgehaald.

De stichting fietsen alle jaren is onder de naam Iedereenfietst samen met het Kinderfietsplan van de ANWB, De Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland en Stichting Leergeld Leeuwarden e.o. in november 2019 gestart met het uitgeven van fietsen aan kinderen in de gemeente Leeuwarden. Het gaat om kinderen die opgroeien in een huishouding waar (te) weinig financiële middelen beschikbaar zijn om zelf een fiets te kopen. Zij kunnen via www.kindpakket.nl een aanvraag doen.

Logo IedereenFietst

De vraag naar fietsen is vanaf de start van het project enorm. De voorraad fietsen slinkt snel. Dus er zijn meer fietsen nodig. Heb je nog een fiets in de schuur die je niet gebruikt, of waar wat mee is? Wij zijn er erg blij mee. Samen met partners zoals Stichting Werkplaats Oud-Oost en Caparis knappen we fietsen op en stellen ze beschikbaar aan kinderen.

Doneer een fiets
De fiets(en) kun je zelf afleveren bij de werkplaats Oud-Oost in de Ouddeelstraat 9 in Leeuwarden. Zij zijn geopend op maandag t/m donderdag van 09.30 – 15.00 uur.
Ook kunnen wij de fiets ophalen als onderdeel van de ANWB service. Meld dan de fiets(en) aan op de site van de ANWB

Vervoersarmoede
Het project Iedereen Fietst is gestart om vervoersarmoede in de gemeente Leeuwarden tegen te gaan. Wij vinden dat ieder kind een fiets nodig heeft. Zo komt een kind meer in beweging en kan het zich zelfstandig verplaatsen. Hiermee komt een kind letterlijk en figuurlijk verder. Daarnaast wordt een kind fietsvaardiger en daarmee verkeersveiliger.

Meer info:
Dennis Roskam
Coördinator IedereenFietst

E-mail: [email protected]
Tel.: (06) 40 32 32 89

Doneer een fiets
Doneer een fiets

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.