Gezocht bestuurders voor fietsen alle jaren in Leeuwarden

Fietsen alle jaren gaat 19 augustus van start in Leeuwarden. Zorginstelling Abbingahiem is de eerste instelling die samen met de Fietsersbond ervoor gaat zorgen dat hun bewoners weer het gevoel van wind door het haar gaat geven.

Meld je ook aan als bestuurder!
De bestuurder is een vrijwilliger die minimaal één dagdeel in de week beschikbaar is om er met de riksja en twee passagiers op uit te gaan. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met elektrische trapondersteuning! Voordat je begint, krijg je een training in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Alle Jaren’.

De bestuurders nemen per keer twee kwetsbare of niet meer mobiele mensen mee voor een fietstocht in een riksja. Een warmhartige maar eenvoudige handeling die iedereen kan doen. Tijdens de fietstocht luisteren we naar hun verhalen en geven hen de tijd en zorg die ze ook aan ons gaven. Met Alle jaren bedoelen we dat het leven niet ophoudt bij een bepaalde leeftijd, en omarmen we wat elke generatie te bieden heeft door middel van iets eenvoudigs als fietsen.

Meld je aan bij Albert van Dijk de coordinator van Fietsen alle jaren in Leeuwarden via het emailadres [email protected] of via een facebook bericht.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.