Sudwest Fryslân wil ook een fietsstraat tussen Tjerkwerd en Bolsward

Fietsstraat tussen Poppenwier en Sijbrandaburen geopend

Eerste fietsstraat in Fryslân buiten de bebouwde kom

Wethouder opent fietsstraat

In oktober is tussen Poppenwier en Sijbrandaburen een fietsstraat geopend. Een bijzondere, want de eerste in zijn soort in Fryslân. Het concept fietsstraat wint al enige tijd aan populariteit binnen de bebouwde kom, dit is een fietsstraat die meerdere dorpen met elkaar verbindt buiten de bebouwde kom. Daar zijn meer voorbeelden van in NL, vooral in natuur- en recreatiegebieden, maar voor Fryslân is dit een primeur.

Fietsstraat
WhatsApp Image 2022-10-13 at 6.05.06 PM

(Bron: Groot Sneek) SIBRANDABUORREN- Een veilige plek voor fietsers waar gemotoriseerde voertuigen te gast zijn, dat is de nieuwe fietsstraat tussen Sibrandabuorren en Poppenwier in gemeente Súdwest-Fryslân. Gistermiddag werd de fietsstraat feestelijk geopend door wethouder Michel Rietman.

Een aantal kinderen van de basisschool hadden hun fietsen speciaal voor deze gelegenheid versierd en fietsten samen met de wethouder een stukje over de nieuwe fietsstraat.

De fietsstraat tussen Sibrandabuorren en Poppenwier is de eerste fietsstraat in gemeente Súdwest-Fryslân. De fietsstraat is een straat ingericht als fietsroute. Auto’s en andere gemotoriseerde voertuigen zijn wel toegestaan, maar mogen maximaal 60 kilometer per uur rijden. Het is een veilige plek voor fietsers, waarbij gemotoriseerde voertuigen te gast zijn.

Waarom hier een fietsstraat?

Naar aanleiding van het sluiten van de scholen in Tersoal en Gauw ontstond de wens voor een veilige schoolfietsroute. De weg naar Sibrandabuorren stond bovenaan de top 50 van gewenste veilige fietsverbindingen in de gemeente. De vier dorpen, Sibrandabuorren, Poppenwier, Tersoal en Gauw hebben samen met de gemeente onderstaande gedragsregels voor de fietsstraat opgesteld.

Gedragsregel Fietsstraat de Lege Gean
De opgestelde en verspreide gedragsregels

Categorieën