Fietsen Alle Jaren: Tweede Riksja bij Erasmus Leeuwarden in gebruik genomen

Op zaterdagmorgen 29 oktober jl. heeft mevrouw Stoker, bewoonster van Erasmus, de Azor Riksja van Fietsen Alle Jaren in gebruik genomen. Mevrouw Stoker maakte met haar zoon het eerste ritje en plakte de sticker van Fietsen Alle Jaren op deze bijzondere driepersoonsfiets, zodat ook deze tweede Leeuwarder Riksja toegevoegd is aan de wereldwijde beweging van “cycling without age”. Deze Riksja van het merk ‘Azor’ is in Nederland ontwikkeld samen met Fietsen Alle Jaren Leeuwarden.

Circa 30 bewoners waren in de brasserie van Woonzorgcentrum Erasmus getuige van de feestelijke ingebruikname van de Riksja. Vrijwilligers van Fietsen Alle Jaren die al bij het project betrokken zijn gaven uitleg over de Riksja, onder vrolijke muzikale begeleiding van het duo Mick en Sugar van Acta theater.

Fietsen Alle Jaren
‘Fietsen Alle Jaren’ is een initiatief van de Fietsersbond, bedoeld om ouderen die zelf niet (meer) kunnen fietsen het gevoel terug te geven van ‘de wind door je haren’. Samen met één of twee passagiers gaan vrijwillige bestuurders in een riksja op stap, bijvoorbeeld langs plaatsen waar zij vroeger gewoond en gewerkt hebben. Onderweg delen de passagiers en de bestuurder vaak hun herinneringen met elkaar.

2018 Culturele hoofdstad 

De ambitie van Fietsen Alle Jaren Leeuwarden ligt hoog. We willen in 2018 meerdere riksja’s in en om Leeuwarden laten rijden. Niet als taxi maar als een verbinding tussen generaties. De culturele hoofdstad is ook voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen. Hierin  willen wij een handje helpen door ze een klein stukje van LF2018 mee te kunnen laten maken. We zoeken partners die samen met ons de riksja aanschaffen en voor de toekomst willen behouden. We worden hierin al voor een gedeelte gesteund door Provincie Fryslân.

Tweede Riksja in Leeuwarden 

Noorderbreedte was in 2016 de eerste zorginstelling in Friesland die een samenwerkingsverband met de Fietsersbond is aangegaan. Het plan om meer riksja’s te laten rijden krijgt steeds meer vorm. We zoeken steeds vrijwilligers, die regelmatig een uurtje beschikbaar hebben en het leuk vinden op deze manier erop uit te trekken. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met elektrische trapondersteuning! Alle vrijwilligers krijgen vooraf een training in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Alle Jaren’.

Categorieën

Albert

Albert van Dijk

Coordinator fietsen alle jaren Fryslân

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.