Elke dinsdagochtend een route fietsen van 10 -15 km

Fietsclub Bilgaard gaat van start

Fietsvaardigheid behouden en gezelligheid staan centraal

Fietsen in de luwte van de dijk

Dit voorjaar wordt gestart met een fietsclub Bilgaard. Iedere dinsdagmorgen tussen 10 – 12 uur wordt er in een groep een rondje door de omgeving gefietst. Jong of oud, wel of niet elektrisch ondersteund, iedereen mag zich aansluiten bij de fietsclub.

Routes

De fietstochtjes beginnen en eindigen bij wijkcentrum Bilgaard en zullen van te voren door een wegkapitein worden bedacht. De eerste paar keer krijgt iedereen ook een routebeschrijving, waardoor de route later ook nog eens kan worden gefietst. De routes gaan natuurlijk langs de mooiste plekjes door en in de omgeving van Leeuwarden. Denk daarbij aan routes langs de Dokkumer Ee naar Wyns, het Groene Ster gebied, Dekama-state, de Potmarge, het Poptaslot in Marssum of misschien zelfs wel naar het zonne-pontje bij Suwald. De afstanden zullen eerst liggen tussen de 10 en 15 km. Afhankelijk van het aantal deelnemers komen er eventueel meerdere groepen ingedeeld bijv. naar gewenste afstand, snelheid of leeftijd.

Fietsvaardigheid

De wijkvereniging werkt bij dit initiatief nauw samen met fietsdocenten van de Fietsersbond Fryslan. Zij zorgen de eerste paar keer voor de routes en organiseren voorafgaand aan de start ook een intake training. Daarbij wordt een fietsparcours uitgezet en zal o.a. ook ingegaan worden op het fietsen in een groep en mogelijke attentiepunten onderweg.

De Fietsersbond ondersteunt dit initiatief omdat de fietsvaardigheid wordt onderhouden en bevorderd door regelmatig te fietsen. Hierdoor blijven mensen langer zelfstandig mobiel en draagt het daarnaast bij aan de persoonlijke conditie en de sociale contacten in de omgeving. Om dat laatste te benadrukken staat voor de start koffie / thee en iets lekkers klaar in het wijkcentrum Bilgaard om 09.30 uur.

Belangstelling? Meld je aan

Heb je belangstelling om mee te doen met de fietsclub Bilgaard? Vul dan dit belangstellingsformulier in. Meer informatie volgt op onze facebookpagina.

Op dinsdagmorgen 27 maart om 10.00 uur is er in het wijkcentrum Bilgaard een informatiebijeenkomst waarin we meer vertellen over de fietsclub Bilgaard en we ook alle vragen kunnen beantwoorden. Vooraf kunnen ook al vragen worden beantwoord door Roelof Schuurman van de wijkvereniging via de mail: [email protected] of via de telefoon: 058 2663327

Categorieën