Fiets je Rijk

Ouderen worden gestimuleerd om te blijven fietsen met stempelposten langs doortraproutes

EE560E9D-D8A9-4DF3-85FE-39C5BBED5D0F

Op doortrappen.frl vind je bijna 30 verschillende fietsroutes, door heel de provincie. De routes zijn rond de 25 kilometer lang en brengen je langs mooie, groene landschappen. Op elk van de routes vind je een of meer posten met een speciale Fiets je Rijk stempel, en hier liggen ook gratis stempelkaarten. Begin juni komen daar ook nog doortrappen fietsrouteboekjes van die regio bij.

Doortrappen-stempels-700
Doortrappen stempelkaart
Tegel-Harlingen

Stempelen en prijzen

Door bij elke doortraproute de kaart te stempelen, kun je aantonen welke fietsroutes je dit jaar hebt gereden. Hoe meer routes je rijdt, hoe groter de beloning! Vanaf 1 december 2022 kun je de kaart opsturen en je beloning claimen:

Op alle routes vind je stempelposten
5 Stempels: Fietsvaantje
10 Stempels: Bidon
15 Stempels: Muts
20 Stempels: Shirt
Rij je alle routes, dan ontvang je een super doortrapper softshell jas!

Alle prijzen zijn uiteraard voorzien van het doortrappen logo, dus kun je in 2023 aan iedereen laten zien dat je een echt doortrapper bent! Bovendien ontvangt iedereen die aan Fiets je Rijk meedoet een certificaat. We gaan er vooralsnog vanuit dat we ook in 2023 door blijven trappen, dus je kunt dan ook doorsparen voor de volle kaart…

Gratis stempelkaarten zijn al op de stempelposten. De gratis routeboekjes komen daar half juni ook beschikbaar. Bestellen kan ook (uitsluitend adressen in Nederland), Aanvragen voor boekjes ZW, ZO en/of NO worden binnen 2 werkdagen verzonden, aanvragen met NW vanaf 6 juni. Aanvragen kan via [email protected].

doortrappen logo

Regio ZW
Sneek-Folsgare, Sneek-Noord, Balk, Joure, Heerenveen-Rottum, Heerenveen-Oranjewoud

Regio ZO
Drachten-De Leien, Drachten-Beetsterzwaag, Wolvega, Oosterwolde, Ureterp

Regio NO
Ameland, Dokkum, Damwâld, Oentsjerk, Veenwouden, Burgum, Drogeham / Gerkesklooster, Buitenpost

Regio NW
Goutum, Leeuwarden-Gr.Wielen, Leeuwarden-Dronryp, Leeuwarden-Koarnjum, Leeuwarden-Groene Ster, Franeker, Harlingen, Berltsum, Terschelling, Vlieland

Doortraproutes

De doortraproutes met stempelposten zijn de laatste jaren ontwikkeld door de Fietsersbond. Het zijn rondjes van ongeveer 12-27 km, mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Het zijn routes in eerste instantie bedoeld voor oudere fietsers, maar iedereen kan ze natuurlijk fietsen. Doortraproutes horen bij het landelijke programma Doortrappen, veilig fietsen tot je 100-ste. Ze zijn hier te vinden op de doortrappen.frl website en ook op kaart. Dit jaar worden er nog een aantal nieuwe doortraproutes ontwikkeld. Ook bij jou in de buurt zijn er ongetwijfeld routes.

Categorieën