Recreatief fietstoerisme overheerst in programma’s Weststellingwerf

Draagvlak voor fietstunnel onder spoor Lyklamaweg in Wolvega

Groen Links wil tegelijkertijd 30 km zone

Fiets4daagseWolvega

In Weststellingwerf is het verkiezingsprogramma van Groen Links het meest duidelijk pro fiets. Zo willen ze voorrang voor fietsers op rotondes in de bebouwde kom, de OV-fietsen bij het station Wolvega, een fietstunnel onder het spoor door bij de Lyklamaweg met daarbij het gebied inrichten als 30 km zone. Daarnaast wil het zowel ouders stimuleren om kinderen op de fiets naar school te brengen, als de automobilisten motiveren om vaker de fiets te pakken. Ook de VVD wil een fietstunnel onder het spoor door. En Weststellings Belang heeft het over het oplossen van de verkeersproblemen hier.

 

D’66 zet ook in op het stimuleren van het fietsgebruik. Op welke manier de partijen dit willen doen, wordt niet duidelijk gemaakt.

Recreatief fietsen

Bijna alle partijen hebben het over het belang van goede en aantrekkelijke fietsroutes en -paden (ook ATB paden => Weststellings Belang) tbv recreatie en toerisme. Groen links heeft het ook nog over een Groen Rondje Noordwolde geschikt voor wandelaars en fietsers. In dit document alle fietsvoornemens uit de diverse partij programma’s.

logofiets4daagseWolvega
Verkiezingslogo

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *