De Schreiersbrug afgesloten voor fietsers

Dongeradeel laat fietsers 3 km omfietsen

Fietsersbond gaat in beroep

De Schreiersbrug is met de komst van de Centrale As eind 2016 afgesloten voor fietsers. Volgens de gemeente, omdat er door de komst van de Centrale As nu teveel auto’s over de brug rijden. Het gevolg kan zijn dat fietsers nu 3 km om moeten rijden.

Omrijroute Schreiersbrug
Maximale omrijdroute voor fietsers

Ogenschijnlijk op basis van onderbuik gevoelens heeft het college van B&W besloten dat de Schreiersbrug te gevaarlijk is geworden voor fietsers. Deze weg binnen de bebouwde kom zonder fietsvoorzieningen is daarom voor het “gemak” maar afgesloten voor fietsers dmv dit verkeersbesluit. 

Omrijden en alternatief

Dat kan betekenen dat er afhankelijk van herkomst en bestemming 3 km omgereden moet worden, door het ontbreken van alternatieve verbindingen. De gemeente wil als alternatief een fietsbrug bouwen over het Grootdiep bij Dongeradyk. De verwachte aanleg voor de bouwvak 2017 is niet gehaald, er is zelfs nog geen besluitvorming geweest.

Bezwaar en beroep

De Fietsersbond heeft met nog vele belanghebbenden bezwaar gemaakt tegen het verkeersbesluit. De bezwaarcommissie heeft ons en alle andere bezwaren afgewezen. Wij zijn van mening dat er genoeg grond is om in beroep te gaan. Er is geen enkele verkeerskundige richtlijn, die dit besluit onderbouwd.

Schreiersbrug

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.