Erik Scherder over het belang van bewegen voor de hersenen

Kom ook naar het Grote Fiets- en Wandeldebat 2023

Ook jij mag reageren op de stellingen

In aanloop naar de provinciale verkiezingen op 15 maart organiseren VVN, SBV, Fietsersbond, Wandelnet en ANWB het Grote Fiets- en Wandeldebat 2023. Zet Fryslân het fietsen en lopen op 1? Deze en meer vragen bespreken we op donderdagavond 9 maart met lijsttrekkers van diverse politieke partijen. Het debat wordt geleid door de landelijke directeuren van de Fietsersbond en Wandelnet.

erik scherder
Erik Scherder
N

De debatavond wordt ingeleid door Erik Scherder, de hoogleraar neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij zal ingaan op het positieve effect van bewegen op zowel onze mentale als fysieke gezondheid.
Laat je hersenen niet zitten, is zijn stelling, waarmee hij oproept tot meer bewegen.

Stevig debat
Na de lezing gaan we met de politici en het publiek uitgebreid in debat. De discussie staat onder leiding van de landelijke directeuren van de Fietsersbond, Esther van Garderen en Wandelnet, Ankie van Dijk. Zij doen dat op basis van stellingen rond actuele onderwerpen als brede welvaart, recreatief medegebruik, verkeersveiligheid, educatie en meer ruimte voor natuur- en recreatiegebieden. Ze bevragen de lijstrekkers naar hun ideeën over actieve mobiliteit en geven mensen in de zaal de gelegenheid hun geluid te laten horen.

Meld je aan via dit aanmeldformulier

Het verkiezingsdebat vindt plaats op donderdagavond 9 maart in Theater De Bres, Schoolstraat 4 in Leeuwarden. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De entree is vrij, je krijgt van ons ook nog kopje koffie, thee met wat lekkers en na afloop nog een drankje. Meld je aan via onderstaand formulier of via de mail [email protected]

Categorieën