Bewoners Abbinagahiem enthousiast na eerste fietsritjes in de Riskja

Bij woon-zorgcentrum Abbingahiem is afgelopen vrijdag het project fietsen alle Jaren van start gegaan. Noorderbreedte heeft voor haar instellingen Abbingahiem, Erasmus, Nieuw Mellens en Ymedam een Riksja aangeschaft.

Bewoners van deze instellingen kunnen bij hun begeleiding of receptie fietsritjes aanvragen. Door de Fietsersbond geïnstrueerde en gekwalificeerde vrijwilligers zijn als bestuurder van de Riksja beschikbaar.

Een van de toevallige bezoekers verzuchtte bij het startevenement “mijn moeder zegt elke week, dat ze het fietsen zo mist. Maar ze kan niet meer fietsen. Dit is de oplossing”. Zij heeft zich ter plekke aangemeld als bestuurder en wil wekelijks met haar moeder en mogelijk nog een bewoner met de Riksja gaan fietsen. Ook dat is mogelijk.

Lutz Jacobi de eerste bestuurder van een Riksja
De bestuurder van de eerste rit was tweede kamerlid Lutz Jacobi. Nog niet helemaal vertrouwd met de elektrische ondersteuning van de Riksja, deed ze bijna even gemakkelijk op eigen kracht een rit met 2 passagiers. Al snel wilden ook anderen wel eens een ritje maken en werden de eerste verzoeken door de receptie vastgelegd in het boekingssysteem.

Volgens Albert van Dijk, coördinator van de Fietsersbond fietsen alle jaren in Leeuwarden zijn er nu al meer dan 20 aanmeldingen van vrijwilligers, die Riksja bestuurder willen worden. De eerste 8 zijn afgelopen week reeds opgeleid. Meer informatie voor belangstellenden vrijwilligers en / of zorginstellingen is beschikbaar via E-mail: [email protected], telefoon: 06 15140911 of de website: www.fietsenallejaren.nl/leeuwarden.

In de media
Ook de lokale en regionale media heeft veel aandacht besteed aan de aftrap. Zowel de LC,  het Friesch Dagblad als Omrop Fryslan waren aanwezig bij de aftrap.

Meer foto’s
Er zijn van het evenement nog veel meer foto’s en filmpjes gemaakt. Die kunnen via de links worden bekeken.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.